Fisket bedrivs huvudsakligen till havs från båt. Märk väl, i klubbens regi, alltså. Klubbturerna genomförs alltså oftast till havs men medlemmarna ägnar sig givetvis åt många olika sorters fiske, inte bara havsfiske. Du kan hitta GHFK:are ute på pimpelisar, vid laxälvar, vadande vid kusten, metande efter diverse vitfisk eller trollande i Vänern, Vättern eller i Pukavik (sistnämnda även i form av klubbturer numera).
Men fisket i klubbens regi handlar som klubbnamnet indikerar havsfiske, varje år lägger vi upp ett klubbtursprogram omfattande främst fisketurer från olika sorters turbåtar. Dessa turer genomförs både i Sverige (väst- och sydkusten) och utomlands, framförallt i Norge och Danmark. Klubbturerna är delvis subventionerade av klubben, medlemmen betalar en del av kostnaden och klubben står för resten.
Många av klubbmedlemmarna har egna båtar, både av fast stationerat större slag och trailerburna mindre båtar med vilka de far land och rike runt i jakten på den stora fisken. Vi fiskar därför också emellanåt konvojfisken tillsammans. Klubben har från 2003 en småbåtsfiskegrupp som har till uppgift att hantera denna verksamhet. Numera finns det som sagt även en möjlighet att arrangera klubbturer till alternativa vatten t.ex. Vänern eller Vättern. Målet är att vi ska kunna ha ännu större nytta av att vara just flera båtar vid varje fisketillfälle, detta är ju en av fördelarna med att vara med i en fiskeklubb!
Utöver vanliga klubbturer försöker vi årligen genomföra någon form av längre trailerbåtsexpedition. De senaste åren har dessa gått till så skiljda resmål som Lofoten/Offersöy, Färöarna, Nordnorge/Vannöya & Söröya, Andörja och Hitra/Sula/Fröya. 2005 var över 50 st medlemmar i Bud i maj och 2008 gick jubileums-resan till Söröya med ca 25 medföljande. Under Jubileumsåret 2013 var ett 20-tal klubbmedlemmar på Skarnsundet i Norge med goda resultat. Ett gäng var t.ex. i Panama i januari 2015, organiserat (men inte subventionerat) av klubben, ny resa planerad 2019. I juni 2016 var ett stort gäng till Söröya på samma sätt med strålande resultat, med bl.a. ett gäng hälleflundror på upp till nästan 100 kg. Jubileumsåret 2018 var ett större gäng på Vesterålen, norr om Lofoten.
Som nämnts lockar även tävlingsfiske flera av GHFK:s medlemmar och även detta subventioneras till viss del av GHFK. Tävlingsfiske kanske inte direkt har sin bästa period just nu i och med avsaknaden av fisk (torsk) i våra hav, men det finns dock ett tävlingsfiske som i våra vatten bygger på andra arter än torsk och i andra vatten, där finns det fortfarande fisk. Många kunniga och framgångsrika tävlingsfiskare tävlar idag under GHFK-flagg, du som är intresserad av tävlingsfiske kan omgående finna fränder i GHFK.
Klubben har arrangerat SM 2004-2006 och 2010-2012, under 2007 arrangerade vi Nordiskt Mästerskap i september.